Запознајте го новиот Medobil Slimsi

Пакет производи наменет за намалување на вишокот килограми. 100% природни продукти, со усовршена формула која гарантира резултати. Ослабете од 10 до 15 килограми за месец дена без никакви штетни последици по организмот. Најголемиот успех при секое држење диета не е само да ги симнете килограмите, туку и да го сочувате здравјето. Промотивно, бесплатна достава до врата!

Header illustration
Hero media illustration
Medobil Slimsi

Калкулатор на индекс на телесна маса

Се прашувате дали сте дебели? Која е идеалната телесна тежина за вас? Треба ли да се ставите на слабеење? Ние го имаме одговорот!

Feature illustration Feature box Feature illustration top Feature illustration Feature illustration top
  • Калкулатор
  • Резултати
  • Информации

Индекс на телесна маса

Пресметка на индексот на телесна маса (ИТМ) врз основа на вашата висина и тежина.
Апликативно за возрасни мажи и жени (18+).


ВИСИНА

ТЕЖИНА


  

Според препорачаната тежина од страна на Светската здравствена организација, а врз основа на вредностите на ИТМ за возрасни. За деца - консултирајте специјалист.

Категорија ИТМ
Сериозна слабост < 16
Умерена слабост 16 - 17
Блага слабост 17 - 18.5
Нормална тежина 18.5 - 25
Прекумерна тежина 25 - 30
Угоеност класа I 30 - 35
Угоеност класа II 35 - 40
Угоеност класа III > 40

Дополнителни информации


Индексот на телесна маса (ИТМ) е корисен индикатор за повеќето луѓе постари од 18 години. Но тоа е само едноставна пресметка и не се земаат превид полот, возраста и композицијата на телото, како на пример димензиите на струкот и колковите, процентот или распределбата на мастите, процентот на мускулната маса. Резултатите од калкулаторот треба да се користат само како водич и не може да ги заменат лекарските совети.

Опсегот на идеална тежина за вас се пресметува по формулата на Питерсон[1] водејќи се по класификацијата на ИТМ од Светската здравствена организација[2].

Калкулаторот не треба да се користи за бремени жени или за деца, како ни за многу мускулести спортисти.

100% природно слабеење

Со помош на Medobil Slimsi ќе постигнете здрава телесна тежина без многу напор. Сѐ што треба е да имате волја и да се придржувате до упатството за употреба. Не чекајте! За телефонска нарачка јавете ни се на 078/46 46 46.